Alpha Capital is een onafhankelijke beleggingsonderneming, in 2014 opgericht door Ben Labohm, Ortwin Linders en Dennis Richter. Samen hebben wij meer dan 70 jaar expertise in het topsegment van de beleggingsdienstverlening.

Team Alpha Capital

_Z4A2247-bew-350×525

Vanaf 1997 maakte ik van mijn hobby mijn professie. Gedurende mijn werk bij instellingen zoals Rabobank, Van Lanschot Bankiers en Deutsche Bank bouwde ik in diverse beleggingsdisciplines ervaring op en legde ik een stevige basis waarmee ik mijn huidige relaties van het beste advies voorzie. Naast het ondernemerschap, reis, sport en golf ik graag en houd ik van goed gezelschap.

Ben Labohm

Founding Partner

_Z4A2294-bew-350×525

Na het afronden van mijn studie aan het hoger beroepsonderwijs ben ik gestart als beleggingsadviseur bij de Rabobank en heb ik een aantal jaren later de overstap gemaakt naar van Lanschot Bankiers. Na bijna 14 jaar in het bankwezen was het tijd voor een nieuwe stap; het ondernemerschap! Ik ben veelal de ‘trusted advisor’ voor mijn relaties, wat blijkt uit de lange termijn relaties die ik met mijn klanten onderhoud.

Dennis Richter

Founding Partner

_Z4A2223-bew-350×525

Vanaf 1997 deed ik ervaring op in alle facetten van het beleggingsvak. Eerst bij de Rabobank en Van Lanschot Bankiers, later als zelfstandig ondernemer. De afgelopen jaren bouwde ik een hechte band op met een selecte groep zeer vermogende relaties. Naast het ondernemerschap krijg ik energie van voetballen, hardlopen en koken voor, en eten met, vrienden en familie.

Ortwin Linders

Founding Partner

_Z4A2265-bew-350×525

Toen ik startte bij Alpha Capital was het beleggingsvak geen onbekend terrein voor mij. Bij Van Lanschot Bankiers, heb ik mij kunnen specialiseren in het opzetten van administratiesystemen met betrekking tot vermogensadvies, vermogensbeheer en risicomanagement. Ik word enthousiast van het uitzoeken van complexe vraagstukken en door ervaring weet ik dat maatwerk en een persoonlijke clientbenadering het beste bij mij passen.

Ineke van der Linden

Assistent Beleggingsadviseur

_Z4A9189-bew-350×525

Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Tilburg is mijn interesse voor de financiële markten ontstaan en sinds de start in 2014 ben ik werkzaam bij Alpha Capital. Ik wil mij de komende jaren als beleggingsadviseur verder specialiseren. Bij Alpha Capital ben ik mede verantwoordelijke voor portfolio- en riskmanagement.

Guus van Herpen

Beleggingsadviseur

_Z4A0500-bewerkt-350×525-2

Ik heb bijna 25 jaar ervaring opgedaan op beleggingsgebied bij de Rabobank, voornamelijk als assistent beleggingsadviseur. Ik werk graag in een hecht team waarbij maatwerk, betrokkenheid en een persoonlijk contact bovenaan staan. Dus bij Alpha Capital ben ik op de juiste plek! Mijn vrije tijd besteed ik graag aan hardlopen, tennissen, en wandelen. Maar ook alles over Italië heeft mijn interesse en ik houd van koken.

Lydia van der Schalie

Assistent Beleggingsadviseur

_Z4A9207-bew-350×525

Martijn Welten

Martijn Welten

Beleggingsadviseur

Externe Adviseurs

Tom Rövekamp

was Voorzitter van de maatschap en registeraccountant van JoanKnecht & Van Zelst. Tom bekleedt thans diverse commissariaten en adviseurschappen

Jan Timmer

heeft gedurende zijn 44-jarig dienstverband bij Philips verschillende functies in binnen- en buitenland bekleed. Na zijn afscheid als President-directeur in 1996 is hij commissaris geweest bij Royal Dutch Shell, ING en de Nederlandse Spoorwegen

Joris van der Waart

is Register Marketeer (RM/EMP) en Business Director bij Studio Lauda. Daarnaast is hij docent Branding bij Fontys Hogeschool. Van 1996 tot 2014 was Joris mede oprichter en eigenaar van communicatiebureau Gleijm & van der Waart.

Partners

Toezichthouders