WIJ MAKEN GRAAG KENNIS MET U

Vertrouwde gezichten in een eigentijdse onderneming. Alpha Capital is een onafhankelijke beleggingsonderneming, in 2014 opgericht door Ben Labohm, Ortwin Linders en Dennis Richter. Samen hebben wij meer dan 50 jaar expertise in het topsegment van de beleggingsdienstverlening.

Wilt u het gesprek met ons aangaan?

Founding partners

Ortwin Linders

(*1971)

 

in

Ben Labohm

(*1970)

Dennis Richter

(*1976)

 

in

 

in

Vanaf 1997 maakte ik van mijn hobby mijn professie. Gedurende mijn werk bij instellingen zoals Rabobank, Van Lanschot Bankiers en Deutsche Bank bouwde ik in diverse beleggingsdisciplines ervaring op en legde ik een stevige basis waarmee ik mijn huidige relaties van het beste advies voorzie.

 

Ik woon in Eindhoven, samen met Ingrid en mijn zoontje Sam. Naast het ondernemerschap reis, sport en golf ik graag en houd ik van goed gezelschap.

 

Vanaf 1997 deed ik ervaring op in alle facetten van het beleggingsvak. Eerst bij de Rabobank en Van Lanschot Bankiers, later als zelfstandig ondernemer. De afgelopen jaren bouwde ik een hechte band op met een selecte groep zeer vermogende relaties.

 

Samen met Linda en onze twee dochters Isa en Judi woon ik in Arnhem. Naast het ondernemerschap krijg ik energie van voetballen, hardlopen en koken voor en eten met vrienden en familie.

Op mijn veertiende deed ik mijn eerste effectentransactie en is mijn belangstelling voor het beleggingsvak ontstaan. In de periode 2000-2014 was ik als beleggingsadviseur werkzaam voor Rabobank en Van Lanschot Bankiers. Ik ben veelal de ‘trusted advisor’ voor mijn relaties, wat blijkt uit de lange termijn relaties die ik met het grootste deel van mijn klanten onderhoud.

 

Samen met Kim ben ik woonachtig in Swalmen. We genieten enorm van onze 3 kinderen Lotte, Beau en Beau. Naast het ondernemerschap, besteed ik mijn vrije tijd aan voetbal en tennis. Daarnaast houd ik van het Bourgondische leven.

 • Ben en Dennis over Ortwin:

  Ortwin hecht veel belang aan het nakomen van afspraken: beloofd is beloofd. Persoonlijke aandacht, onafhankelijkheid, handelen in het belang van de klant en het leveren van maatwerk wordt door zijn relaties enorm gewaardeerd. Ortwin is betrouwbaar, loyaal, heeft een uitstekend cijfermatig inzicht en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar bovenal een groot doorzettingsvermogen!

 • Ben en Ortwin over Dennis:

  Dennis is authentiek, betrouwbaar, enthousiast en gedreven. Hij hecht veel waarde aan persoonlijke aandacht en is oprecht geïnteresseerd in zijn relaties. Dennis is een zeer actieve adviseur die bovenop de marktontwikkelingen zit. Met zijn scherpe handelsgeest en het vermogen om op een zeer plezierige wijze om te gaan met relaties, collega's en derden heeft hij de afgelopen jaren een zeer trouwe groep relaties aan zich weten te binden.

 • Dennis en Ortwin over Ben:

  Wij hebben Ben in de afgelopen jaren leren kennen als een persoon die veel waarde hecht aan  betrouwbaarheid. Dat zie je terug in zijn goede voorbereiding en nauwkeurig werk. Ben staat altijd klaar voor zijn relaties en zet graag een stapje extra. Daarnaast heeft hij een sterk inlevingsvermogen en een duidelijke no-nonsense mentaliteit. We gaan nog veel plezier beleven aan het feit dat Ben een bovengemiddelde kennis van het beleggingsvak heeft!

   

Team

Guus van Herpen - Beleggingsadviseur

 

Ik ben geboren in Helmond, waar ik ben opgegroeid in een gezellig gezin met twee oudere broers en een zus. In 2015 heb ik mijn Master Finance afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Hier heb ik onderzoek gedaan naar beleggingsstrategieën in Europa op het gebied van risicobeperking, marktkapitalisatie en waardering. In mijn laatste studiejaar in Tilburg ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het vak beleggen en tijdens mijn stageperiode bij Alpha Capital ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mij hier de komende jaren in wil specialiseren. Naast mijn werk houd ik erg veel van sport, vooral voetbal, en zoek graag de zon op. Ook doe ik graag leuke dingen met mijn vrienden en vriendin, en ben ik een echte levensgenieter.

 

 • Partners over Guus:

  Wij kennen Guus vanaf de officiële start van onze onderneming. Guus is vanaf het moment dat Alpha Capital een vergunning kreeg betrokken geweest bij de uitrol van de strategie, het opzetten van de structuur en de uitvoering van het beleid. Wij waarderen Guus onder andere om zijn tomeloze inzet en gedrevenheid. Daarnaast is Guus zeer leergierig en neemt hij met minder dan perfect geen genoegen. Wij zijn daarom heel gelukkig dat er van twee kanten een match is en dat Guus voor het vak heeft gekozen waar wij zo veel plezier aan beleven. Voor ons is Guus een winnend lot uit de loterij gebleken.

EXTERNE ADVISEURS

Tom Rövekamp

 

 

 

Jan Timmer

 

 

 

 

Joris van der Waart

 

Dhr. Tom Rövekamp  was Voorzitter van de maatschap en registeraccountant van JoanKnecht & Van Zelst. Tom bekleedt thans diverse commissariaten en adviseurschappen.

 

Dhr. Jan D. Timmer heeft gedurende een 44-jarig dienstverband bij Philips verschillende functies in binnen- en buitenland bekleed.

Na zijn afscheid als President-directeur in 1996 is hij commissaris geweest bij Royal Dutch Shell, ING en de Nederlandse Spoorwegen

 

Dhr. Joris van der Waart is Register Marketeer (RM/EMP) en thans Chief Marketing Officer (CMO) bij CM (mobile messaging & payments). Van 1996 tot 2014 was Joris mede oprichter en eigenaar van communicatiebureau Gleijm & van der Waart. Joris zit in de Raad van Advies van Laméco, Janssen & Janssen, Impact en Primatch.

PARTNERS

TOEZICHTHOUDERS

Alpha Capital Asset Management B.V.

Beleggingsadvies

Vermogensbeheer

Vermogensbegeleiding

 

Don Boscostraat 4, 5611 KW Eindhoven, t +31 40 288 17 40, info@alphacapital.nl